LYCKA

Om Lycka

 

Lycka är en barnomsorg för barn mellan 1 till 5 år som drivs i privat regi.

Vi håller till i nybyggd lokal i Tegsnäset.

 

   


Det Lycka satsar lite extra på är:

MILJÖ - Miljön är viktig för våra barns framtid, därför är det för mig viktigt att värna om miljön och även lära barnen om detta. Målet är att bedriva en så ekologisk verksamhet som möljigt men det är en lång resa och än är vi inte där.
Det vi i nuläget gör är att vi sopsorterar(papp, tidningar, plast och metall), pysslar med naturmaterial, köper delvist ekologiska leksaker och mat.

MAT - Hemlagad, och varierad kost. I nuläget är fem till sex av våra måltider per vecka ekologiska och till viss del närproduserade, fyra frukostar, en lunch och ev ett mellanmål. En gång i veckan äter vi vegetarisk lunch.

GOD FÖRÄLDRAKONTAKT - Kontakten mellan mig och er föräldrar är enormt viktig. Både barnen och ni föräldrar måste känna er trygga och detta åstakommer vi bäst genom att sammarbeta. En kontinuerlig, rak och ärlig kommunikation är vad jag vill uppnå.

LIKABEHANDLING/JÄMNSTÄLLDHET - Alla barn ska behandlas lika oavsätt kön, hudfärg, bakgrund, funktionshinder och etnisk tillhörighet. Alla barn ska få samma förutsättningar samtidigt som varje barn ska ses som en egen individ.


  

En behaglig ljudnivå behöver både vuxna och barn, därför har vi satsat lite extra på att sänka ljudnivån med hjälp av ljudabsorberande material, tyger i taket, frigolit, mattor ect.


En typisk dag på Lycka ser ut så här:

Öppet mellan kl 6.00 till 18.00. Önskas andra öppettider så går det att ordna.

07.00 Frukost 

9.00-10.00 Utelek 

10.15 Ringen/Pyssel 

10.45 Lunch 

12.00Vila

12.30 Pyssel/Spel med de barn som är vakna  

13.45 Mellanmål

15.00 Utelek 

 16.30 Fruktstund

 


 

Vill du anmäla ditt barn till denna barnomsorg så görs det via kommunen.

Har du/ni några frågor så kontakta mig gärna.

Kontaktuppgifter hittas om du trycker på Om oss.Mvh/Anette Almqvist